Biografie Lil Kleine

De carrière van Lil Kleine (Jorik Scholten, 1994) begint al op zijn achtste met dansen en acteren, Lange Frans is onder de indruk van zijn rap kwaliteiten en besluit hem te helpen. Tot op de dag van vandaag adviseert Frans de Amsterdammer op zowel zakelijk als creatief gebied en met succes: de hype rondom Lil Kleine wordt steeds groter.

In de zomer van 2012 releast Lil Kleine in samenwerking met Appelsap, Patta, Nike en Faber Yayo de EP  ‘Tuig van de Richel’. Dat najaar een featering op de singel van Brett ‘Het Leven Is Een Melodie’ wat de titelsong van de film ‘De Groeten Van Mike’ was en hoog stond op de lijst van de Kids Top 20. Ook verzorgd Lil Kleine in 2012 het voorprogramma van de club tour van Lange Frans.

Voor het programma ‘Ali B op volle toeren’ herschreef Danny de Munk samen met Eric van Tijn het nummer ‘Tuig van de richel’. Lil Kleine maakte op zijn beurt een versie van ‘Zo verdomd alleen’ wat gelijk zijn eerste ITunes top3 hit is geworden.

In het derde seizoen van de BNN-serie Van God Los heeft Lil Kleine een mooie rol bemachtigd in een aflevering. Hij werd naar aanleiding van zijn muziek en optredens gevraagd voor een casting. Zo heeft hij vroeger ook meegedaan aan tv programma’s zoals; Praatjesmakers, een rol gespeeld in de film Diep en een gastrol in de politie serie Van Speijk.

Kenmerkend voor het werk van Lil Kleine is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn soms nogal directe teksten. De rapper maakt gretig gebruik van de mogelijkheden die hiphop biedt: stoer maar legt ook zijn hart op tafel en schroomt niet om zijn gevoelens te tonen. Opgegroeid op de straten van Amsterdam, heeft deze artiest alles in zich om de next best te worden.

Naast zijn solo carrière is Lil Kleine ook onderdeel van de formatie Giocatori. Giocatori bestaat uit het dj/producer duo Celvin van het Schip en Dennis Brugman met Lil Kleine als host op de mic. Het eclectisch trio breekt dit jaar door met een overvolle club agenda, sterke producties, en een internationale festival agenda o.a. Tomorrowland en Defqon.1

Lil Kleine Boeken?

De beste artiesten boek je voor de voordeligste prijs bij De Feest Dokter