xander-de-buisonje

Xander de Buisonjé leerden we kennen als frontman van Volumia!, waar hij zelf geschreven nummers als ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’ toevoegde aan de Nederlandstalige klassiekers. In 2002 gaf Xander met Volumia! een afscheidsconcert in de Heineken Music Hall. Daarna heeft hij zijn carrière als solo artiest voortgezet.

 

In 2004 vertolkte Xander het nummer Zij Gelooft In Mij tijdens de uitvaartdienst van André Hazes. Hij bracht die avond een muzikale ode aan de overleden zanger. Xander keerde in 2005 terug naar de Heineken Music Hall als soloartiest voor een spetterend eindejaar concert.

 

Vijf solo-albums, een akoestische album en meerdere televisieprogramma’s later, beweegt Xander het publiek nog steeds met zijn charme, enthousiasme en energie. Daarnaast begint hij ook een gevestigd presentator te worden. Natuurlijk al met De Vrienden van Amstel LIVE!, dat hij al vier keer op rij gepresenteerd heeft, maar ook met Studio 9 en De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen in 2012.

 

Xander zijn laatste album ‘Xander in Concert’ is een spetterend live album dat opgenomen is bij Sunday Sessions in studio 21 te Hilversum. Het live album bevat Nederlandse- en Engelstalige tracks met  daarnaast een aantal spannende duetten met o.a. Glennis Grace. De reacties op  het album waren overweldigend en een paar weken na de lancering kwam het album binnen op nummer 1 in de Album Top 100! Een waanzinnige prestatie. Na 15 jaar in het vak te zitten heeft Xander eerder een nummer 1 positie gehad met zijn debuut album van Volumia! Dat Xander nu ook als solo artiest een nummer 1 positie heeft behaald voelt voor hem als een bekroning. Ook werd het nummer De Wereld Redden positief ontvangen en bereikte al snel de top 10 van iTunes.

 

Als presentator van De Vrienden van Amstel LIVE! zet Xander de Buisonjé al vier  jaar op rij de grootste Amstel kroeg van Nederland op zijn kop. Natuurlijk laat Xander het niet alleen bij presenteren, ook op muzikaal vlak doet hij helemaal mee! Xander behoort tot één van de artiesten die het meest heeft opgetreden bij De Vrienden van Amstel LIVE! Naast De Vrienden van Amstel LIVE is Xander sinds 2013 ook gastheer bij de Helden van Amstel LIVE! Tijdens De Helden van Amstel LIVE kruipen drie Nederlandse top artiesten ieder in de huid van hun drie grootste muzikale voorbeelden. Xander en de andere nemen het publiek mee op een muzikale tijdreis langs 9 helden, waarbij ze het publiek trakteren op een feestavond bezaaid met hits van hun muzikale roots.

Xander de Buisonje Boeken?

De beste artiesten boek je voor de voordeligste prijs bij De FeestDokter