fbpx
FeestDokter logo
Zoek

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom direct boeken of huren voor een optreden in 2024/2025? Boek deze dj bij artiestenbureau FeestDokter. Hier vindt je informatie over het inhuren van Gerard Ekdom.

Gerard Ekdom, radio-dj bij Radio 10, is geboren in De Bilt op 26 maart 1978.  Al vroeg weet Gerard wat hij wil worden: diskjockey. Op zijn 14e wordt hij regelmatig gevraagd als drive-in jock. Als radio-dj begint hij bij de lokale zender Radio De Bilt. Daarna werkt hij korte tijd bij NEW Dance Radio en Stadsomroep Utrecht. De plek bij Stadsomroep Utrecht heeft Ekdom grotendeels te danken aan dj Fred Siebelink. Fred zag wel wat in Gerard en hij leidde Ekdom rond bij de Stadsomroep.

In 1998 begint Gerard Ekdoms carrière bij 3FM, waar hij de nachtopleiding van de AVRO volgt. Gerard is daarnaast ook nog te horen bij de radiostation Magic FM en Hot Radio.

In september 1998 verhuist Gerard op 3FM van de nacht naar de zondagochtend en presenteert hij het programma ‘EKDOM!’. Zeven maanden later komt zijn echte doorbraak: Gerard mag twee weken lang invallen bij het programma ‘Arbeidsvitaminen’. Dat bevalt zowel Ekdom als de AVRO erg goed en daarna gaat het snel: Gerard krijgt eerst een dagelijks nachtprogramma. Op 17 september 2001 krijgt Ekdom zijn vaste plaats in de dag programmering van 3FM: hij neemt het stokje over van Wim Rigter en wordt de vaste presentator van arbeidsvitaminen.

In 2010 stopt ‘Arbeidsvitaminen’ op 3FM. Dit is een goed moment voor Gerard om een nieuw programma op 3FM te beginnen. Op 6 september 2010 start het programma ‘EFFE EKDOM’, een compleet nieuw lunchprogramma waarin Gerard iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen is.

Maar één programma is niet genoeg voor radiodier Ekdom. Naast het programma ‘EFFE EKDOM’ presenteert Gerard samen met Michiel Veenstra iedere vrijdagavond het weekend in met ‘Ekstra Weekend’ tussen 19.00 en 22.00 uur!

Gerard is niet alleen op 3FM te horen, maar ook op Radio 6 verleent hij zijn medewerking. Op de donderdagavond maakt Gerard het programma: Ekdom’s after dinner trip op Radio 6

Gerard Ekdom is niet alleen op de radio te bewonderen. In 2011 mag hij samen met Art Rooijakkers het bekende AVRO-tv-programma “Fort Boyard” presenteren.

Vanaf 2012 mag hij ook het muziek programma “TopPop3” weer nieuw leven in blazen. En Gerard zal Gerard niet zijn, als hij dit weer op zijn eigen wijze doet met o.a. “The Wall of Fame” en “Gerard Ekdom’s Platenkast”.

In 2011 pakt Gerard Ekdom de Gouden Radio Ring voor het programma “Ekstra Weekend” en ook nog eens de Gouden Radio Ster voor beste DJ van de Nederlandse Radio. In december 2012 verleende Ekdom ook weer zijn medewerking verleent aan “serious rekest” in Enschede. Gerard heeft tot nu toe al zeven keer in het Glazenhuis gezeten en wordt daarom ook wel “mister serious rekest” genoemd. Samen met Giel Beelen en Michiel Veenstra tekenden zijn voor het DJ trio in deze editie. Een record bedrag van ruim 12,2 miljoen Euro werd opgehaald tijdens deze week. Daarbij hebben er ruim 12 miljoen mensen naar de uitzendingen zitten kijken en luisteren via 3FM en Nederland 3.

In maart 2015 maakt Gerard de overstap van 3FM naar NPO2. Inmiddels is hij te horen op Radio 10.

Zo was de eerste Ekdom in de Morgen

Offerte aanvragen bij FeestDokter:

Gegevens optreden: 

HULP OF ADVIES NODIG?
BEL 050 - 211 00 30