fbpx
FeestDokter logo
Zoek

Paul Elstak

Paul Elstak direct boeken of huren voor een optreden in 2024/2025? Boek deze dj bij artiestenbureau FeestDokter.  Hier vindt je informatie over het inhuren van Paul Elstak.

Geboren in Den Haag op 14 Januari 1966, is een bekende Nederlandse (Happy) Hardcore én Freestyle DJ/producer.

Geschiedenis:
In 1987 begon zijn carriëre als Hiphop DJ toen hij werd aangenomen als resident DJ in discotheek Bluetiek-Inn in Rotterdam. Hier draaide hij samen met de Nederlandse House pionier Peter Slaghuis.

In deze tijd ontmoette hij ook Rob Fabrie en Richard van Naamen met wie hij de groep Holy Noise begon. Met Holy
Noise had hij een reeks releases op het Hithouse platenlabel (het label van Peter Slaghuis).

In 1991 had Holy Noise hun grootste succes met het nummer ‘James Brown Is Still Alive’. Deze plaat stond op nummer 8 in de Top 40 en was een antwoord op de toenmalige populaire plaat ‘James Brown Is Dead’ van L.A. Style. 

Na Holy Noise heeft Paul het Forze DJ Team opgericht, waarmee hij samen met DJ Panic en DJ Lars een trio vormde. Paul zijn kledinglijn ‘Forze’, met de bekende ‘Wanna Play’ beer was in deze tijd erg populair onder de gabbers.

In 1992 richtte Paul Elstak zijn eigen label Rotterdam Records op, (onder Mid-Town records). In 1995 bracht hij hier zijn eerste Paul Elstak single uit met de
titel ‘Life Is Like A Dance’. Na deze plaat volgden er nog een aantal commerciële nummers, ‘Luv U More’, ‘Don’t Leave Me Alone’, ‘The Promised Land’, ‘Rave On’ en natuurlijk ‘Rainbow In The Sky’, welke het meest succesvolle was.

Al deze singles bereikten de Nederlandse Top 40 in de jaren 90. Inmiddels is dit label opgeheven.

Na de jaren 90:
In 2001 wilde Paul Elstak zich voornamelijk nog op Hardcore richten en begon een nieuw Hardcore label, genaamd Offensive Records. Tot op heden brengt Paul nog steeds Hardcore uit op dit label met zijn eigen unieke stijl.

Vanwege de revival van Happy Hardcore en de vele 90ties feesten waar Paul Elstak voor gevraagd werd, is hij zich naast Hardcore, weer actief bezig gaan
houden met Happy Hardcore. Hij heeft een druk schema en draait ieder weekend op Hardcore, 90ties en Freestyle feesten. Zijn fans zijn overal in Europa en zelfs
in Australië, USA en Japan is er een trouwe fan base.

In 2010 komt de door hem geproduceerde titelsong van de film New Kids Turbo uit. 26 maart 2011 won hij een Rembrandt Award voor beste
titelsong met dit nummer en op 12 mei 2011 kreeg hij een gouden plaat uitgereikt.

In 2017 scoort Paul Elstak wederom twee grote hits. Samen met rapper Jebroer en producer Dr Phunk produceert hij ‘Kind Van De Duivel’ en ‘Engeltje’. Dit blijkt een onverwachts succes bij het grote publiek. Kind Van De Duivel scoort triple platina in Nederland en Goud in België. De opvolger Engeltje, blijft niet achter en scoort dubbel Platina.

Paul Elstak (DJ Set) | Total Loss Festival 2020

Offerte aanvragen bij FeestDokter:

Gegevens optreden: 

HULP OF ADVIES NODIG?
BEL 050 - 211 00 30