fbpx
FeestDokter logo
Zoeken

Nielson

Nielson direct boeken of huren voor een optreden in 2024/2025? Boek deze artiest bij artiestenbureau FeestDokter. Hier vind je informatie over het inhuren van Nielson.

De populaire singer-songwriter begon al jong met het maken van muziek. Toen hij als kleine jongetje een drumstel voor zijn verjaardag kreeg, ontstond zijn liefde voor muziek. Hij deed als tiener mee aan verschillende talentenjachten en volgde na de middelbare school een opleiding aan de Herman Brood Academie in Utrecht, op de hiphop-afdeling. 

Hoewel hij dus in eerste instantie begon met rappen, vond hij na zijn opleiding zijn passie: het schrijven en zingen van Nederlandstalige liedjes. Dat dit hem erg goed afging, bleek wel tijdens het programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2012. Zijn deelname aan dit programma maakte hem bekend bij het grote publiek.

Nielsons debuutalbum Zo Van Ah Yeah kwam in 2014 op nummer twee binnen in de hitlijsten. Hij scoorde een gigantische hit met het nummer Beauty en de Brains, waarmee hij drie keer platina behaalde. Er volgde een clubtour langs verschillende bekende poppodia, zoals Paradiso en Tivoli. Daarnaast verzorgde hij in juni van dat jaar het voorprogramma van Guus Meeuwis.

De zanger scoort niet alleen in zijn eentje, maar ook samen met andere artiesten, grote hits. Het nummer Hoe, dat hij in het voorjaar van 2013 opnam met Miss Montreal, werd een gigantisch succes. Het duo won hiermee een 100% NL Award voor de hit van het jaar. Later dat jaar maakte hij samen met de mannen van Bløf het nummer Mannenharten, de titelsong van de gelijknamige film. Ook deze single werd een groot succes en stond 14 weken in de Nederlandse Top 40.

BOEKINGS INFORMATIE:

  • Band show
  • Duur: 1 x 45 minuten
  • Geluid: exclusief
  • Bezetting: 6 personen
  • Genre: Nederlandstalig
  • Niet meer als tape-act te boeken, alleen met live band
  • Kosten: vraag nu de actuele prijs en beschikbaarheid op.
Nielson - Sexy als ik dans (official video)

Offerte aanvragen bij FeestDokter:

Gegevens optreden: 

HULP OF ADVIES NODIG?
BEL 050 - 211 00 30
Andre Hazes boeken

André hazes

Jan Smit boeken

jan smit

Suzan en Freek boeken

Suzan & Freek

Jaap Reesema

jaap reesema