fbpx
FeestDokter logo
Zoeken

Ancora

Ancora direct boeken of huren voor een optreden in 2024/2025? boek deze artiest bij artiestenbureau FeestDokter. Hier vindt je informatie over het inhuren van Ancora.

Nederland hoorde voor het eerst halverwege 2013 van Ancora. De single ‘Vrij Als De Wind’, met inmiddels meer dan 1 miljoen views op Youtube, kwam uit. Als snel hierna volgde het eerste album en de muzikale reis was begonnen. In mei 2015 volgde het 2e album genaamd ‘Voorbij de Horizon’ en inmiddels is Ancora een van de meeste geboekte artiesten van het land.

Het trio Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree zijn de zangers en vormen de groep Ancora. Met hun aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop trekken ze direct veel aandacht.

Nieuws: BZN-zanger Jan Keizer vertaalt De Wellerman.

Goed nieuws! De nieuwste single van Ancora is nu te downloaden. Met het nummer ‘de Wellerman” wil de band uit het Oosten van Nederland de muziekindustrie opnieuw veroveren.

‘Ancora maakt al zes jaar Shanty muziek,’ zegt hun producer en mede-ontdekker Edwin van Hoevelaak. ‘Door toeval lijken de radiostations deze muziekstroming nu te hebben omarmd. Dus hét moment voor de band om een nieuwe plaat uit te brengen.’

De nieuwe single van Ancora, is een vertaling van Wellerman, het origineel is van de Schotse zanger Nathan Evans. Jan Keizer, de voormalig zanger van BZN, schreef de tekst en in de Rooftopstudio van Edwin van Hoevelaak is de plaat opgenomen. Edwin hoopt dat dit de grote doorbraak voor de band wordt. ‘Dit is hun muziek. Authentieker wordt het niet.’

Shanty muziek staat voor een arbeidslied dat zeelieden hielp om taken op een boot uit te voeren. Het ritme van de ‘piratenmuziek’ werd gebruikt om bij elkaar te blijven tijdens het roeien, het hijsen van de zeilen en ander werk dat de zeemannen samen moesten doen. De 26-jarige Nathan Evans plaatste zijn versie van de sea shanty Wellerman eind december op TikTok.

Het nummer werd favoriet onder de gebruikers en niet veel later werd het complete zee-genre dus een trend. In Engeland en nu dus ook in Nederland en de rest van de wereld.

BOEKINGS INFORMATIE:

  • Tape-act
  • Duur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: exclusief, alleen monitorset
  • Bezetting: 3 personen
  • Genre: Shanty / Irish Folk / Pop / Nederlandstalig 
  • Kosten: vraag nu de actuele prijs en beschikbaarheid op.
Ancora - Word Zeeman (Officiële videoclip)

Offerte aanvragen bij FeestDokter:

Gegevens optreden: 

HULP OF ADVIES NODIG?
BEL 050 - 211 00 30

Ancora boeken of huren voor een optreden? Hier vind je informatie over het inhuren van Ancora.

Samantha Steenwijk Boeken

samantha steenwijk

John de Bever boeken

John de bever

Jannes boeken

Jannes