fbpx
FeestDokter logo
Search

Jannes

Jannes direct boeken of huren voor een optreden in 2024/2025? Boek deze artiest bij artiestenbureau FeestDokter. Op deze pagina vindt je informatie over het inhuren van Jannes.

Jannes is een Nederlandse volkszanger. Hij staat landelijk bekend als de ‘Koning der Piraten’.

Naam: Jannes Wolters
Geboortedatum: 26 juni 1973
Genre: Volks / Nederlandstalig
Grootste hits: Adio Amore Adio | Mijn naam is Jannes | Laat de zon maar schijnen | Een beetje meer | Zwevend naar ’t geluk 

Jannes Wolters wordt geboren op 26 juni 1973 in Emmen. Hij groeit op in het woonwagenkamp met veel muzikale familieleden om zich heen.

Zijn allereerste single brengt Jannes uit als hij 26 jaar is. Ben jij bij me wordt vooral bekend doordat piratenzenders de single veelvuldig draaien.

Naar aanleiding van deze single leert de volkszanger producer Martin Sterken kennen, waarmee hij zijn debuutalbum Bella Bianca uitbrengt in 2001.

Zijn landelijke doorbraak is een jaar later als hij zijn tweede album Van Casablanca naar Napoli uitbrengt. Ruim 30.000 exemplaren vliegen over de toonbank.

Zijn samenwerking met producers Emile Hartkamp en Norus Padidar begint in 2004 als ze samen het album Gewoon Jannes lanceren. Op dit album staat onder andere het prachtige Adio amore adio.

In 2005 krijgt de Nederlandstalige zanger zijn eigen reallifesoap op RTV Oost, ook onder de titel Gewoon Jannes. In de soap zie je zijn dagelijkse bezigheden en de vorderingen voor zijn vijfde album Als het zonnetje schijnt. SBS6 zendt in de zomer dat jaar verkorte afleveringen uit van de soap.

In 2012 wordt hij door Sterren NL gevolgd om zijn voorbereidingen vast te leggen voor zijn grote concert in Ahoy Rotterdam. In Jannes, op weg naar Ahoy zie je welke weg Jannes bewandelt om dit concert tot een groot succes te maken.

In 2017 viert Jannes zijn 15-jarig jubileum in het GelreDome in Arnhem. Met een 16-koppige big band en gastoptredens van Ancora en George Baker is het één groot feest in Arnhem.

Jannes kan de geschiedenis in als een van de meest productieve artiesten in Nederland. Wij Vieren Het Leven is het twaalfde studio-cd in dertien jaar tijd. Een album dat, net als zijn voorgangers, geen enkel spoor van creatieve slijtage vertoont. Keer op keer weet de zanger nieuwe muzikale paden te bewandelen en daarbinnen toch een typisch geluid neer te zetten.

Dat specifieke geluid kennen zijn fans maar al te goed. Lekker mee te zingen, uit het leven gegrepen, vrolijk en een tikje melancholisch. Maar wel steeds in verrassende muzikale stijlen. Inmiddels heeft de zanger ruim
500.000 cd’s verkocht, goud en platina behaald, meerdere grote hits gescoord en vele muziekprijzen gewonnen.

BOEKINGS INFORMATIE:

  • Tape-act
  • Duur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: exclusief, alleen monitorset
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Nederlandstalig 
  • Kosten: vraag nu de actuele prijs en beschikbaarheid op.
Jannes - Hitmedley | Muziekfeest van het Jaar 2019

Offerte aanvragen bij FeestDokter:

Gegevens optreden: 

HULP OF ADVIES NODIG?
BEL 050 - 211 00 30
Henk Wijngaard boeken

Henk wijngaard

Jan Smit boeken

jan smit

Mart Hoogkamer

mart hoogkamer

John de Bever boeken

John de bever